Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταστροφική φωτιά την Παρασκευή στο Σύνταγμα. Σε κοινή δράση με αφορμή την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική καλούνται οι bloggers και όλοι οι ενεργοί πολίτες την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις ...7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Απαραίτητη ενδυμασία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα μαύρα ρούχα.

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΑΝΕΜΗ 2009-2010



Κέντρο Έκφρασης και Δημιουργίας
Ανέμη

Η Ανέμη είναι ένα ταξίδι! Προορισμός μας το Όνειρο, η Φαντασία, η Τέχνη!
Μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων, η Ανέμη καλλιεργεί τις διανοητικές κι έμφυτες ικανότητες, καθώς επίσης τον εσωτερικό κόσμο μικρών και μεγάλων. Σε συνεχή επαφή με εξωτερικούς συνεργάτες διαφορετικών ειδικοτήτων, προσεγγίζουμε το κάθε άτομο ξεχωριστά, με ευθύνη κι ευαισθησία.

Θεατρικό παιχνίδι
Το θεατρικό παιχνίδι είναι το κυριότερο θεατρικό μέσο κοινωνικοποίησης, ευαισθητοποίησης και κυρίως διασκέδασης των παιδιών και όχι μόνο. Μέσω των τεχνικών του, καλεί το άτομο στην πλήρη αυτοέκφραση δημιουργικότητας, συνεργασίας και αυτοεκτίμησης. Έτσι λοιπόν θα περπατήσουμε στο φεγγάρι, θα μεταμορφωθούμε σε λουλούδια, θα ταξιδέψουμε στη Χώρα της Φαντασίας! Μερικά από τα βασικά και θεμελιώδη στοιχεία του θεατρικού παιχνιδιού είναι η παντομίμα, ο αυτοσχεδιασμός και η δραματοποίηση.

Κουκλοθέατρο
Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα με απλά, καθημερινά αντικείμενα και υλικά, να κατασκευάσουν, μέσα από διαφορετικές και ποικίλες τεχνικές, θεατρικές κούκλες. Έρχονται σε επαφή με τα διαφορετικά είδη κουκλοθεάτρου και τελικός στόχος είναι η ολοκληρωτική εμψύχωση της κούκλας, σε επίπεδο παράστασης.

Εικαστικά
Ένα ταξίδι στα χρώματα, τα σχήματα και τις φόρμες. Πειραματισμοί με διάφορα υλικά ζωγραφικής καθώς και τεχνικές. Είμαστε έτοιμοι να ζωγραφίσουμε τον κόσμο!

Κατασκευές
Μπορείτε να φανταστείτε ένα αερόστατο κατασκευασμένο με φύλλα; Ένα καράβι από πλαστικά ποτήρια; Επιστρατεύουμε τα πιο απλά υλικά στην υπηρεσία της φαντασίας!

Τμήματα Ενηλίκων
Θεατρικό παιχνίδι με στοιχεία drama therapy, μέσω μιμικής, παντομίμας, αυτοσχεδιασμού και δραματοποίησης. Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση των θεατρικών συντελεστών, με έμφαση και τελικό στόχο την παράσταση.

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς
Θεωρητικά και βιωματικά σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, κουκλοθεάτρου και εικαστικών από πεπειραμένους και αναγνωρισμένους ειδικούς . Στο τέλος κάθε κύκλου σεμιναρίου, χορηγείται σχετική βεβαίωση.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ από 10/9 6-9 μ.μ

Γιατί παίζω, σημαίνει ζω, είμαι ζωντανός, ψάχνω τον εαυτό μου…
Μην ξεχνάτε….Σαλπάρουμε την 1η Οκτώβρη!

Με εκτίμηση
Ζουπάνου Κατερίνα - Θεατρολόγος-Θεατροπαιδαγωγός
Ανέμη-Κατηφόρη 2 και Λομβάρδου 1ος Όροφος
Τηλ. 26950-41540 6979161310 e-mail: toutoulou1@hotmail.com