Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

"Ιστορία Δίχως Τέλος" - Πρόταση για....Ανάγνωσμα


Την αξία της ανάγνωσης σαφώς την ανα-γνωρίζουμε όλοι, παρόλα αυτά η Ελλάδα βρίσκεται στις πιο χαμηλές θέσεις τόσο σε ευρωπαική, όσο και σε παγκόσμια κλίμακα στα επίπεδα αναγνωσιμότητας!
Εμείς θα σας προτείνουμε ένα ανάγνωσμα το οποίο απευθύνεται χωρίς διακρίσεις σε όλες τις ηλικίες και αποτελεί έναν ύμνο στην ουσιαστική δύναμη της Φαντασίας στη ζωή του ανθρώπου: Ιστορία Δίχως Τέλος του Μιχαελ Έντε.
Ο Μιχαέλ Έντε προφανώς επιρρεασμένος από το σουρεαλιστή ζωγράφο πατέρα του Έντγκαρ Έντε, δημιουργεί ένα παραμύθι τοποθετώντας ένα παιδί-σύβολο σαν κεντρικό ήρωα. Ο μικρός Μπαστιάν με κάθε παιδική αφέλεια που τον διακρίνει θα ζήσει την ταύτιση Πραγματικότητας-Φαντασίας μέσα από το ταξίδι της Ανάγνωσης. Η Χώρα της Ονειροφαντασίας είναι ο συμβολικός τόπος της Ελευθερίας μέσα από τη διαδικασία της μετάβασης από το Πραγματικό στο Φανταστικό. Μέσα από μια σειρά περιπετειών, λύπης και χαράς, φόβου και ψυχικής δύναμης, ο Μπαστιάν θα έρθει αντιμέτωπος με τη διαδικασία της Γνώσης και μέσω αυτής θα ωριμάσει.
Η Φαντασία ως όχημα Αυτογνωσίας και δύναμης για την Πραγματικότητα, είναι ο κύριος λόγος αυτού του βιβλίου. Όλα αυτά μέσα από ένα παραμύθι με άγνωστες χώρες, παράξενα πλάσματα, άνισες μάχες, βαθιά συναισθήματα...Μήπως όλα αυτά είναι μια συμβολική αλληγορία του κόσμου μας; Για μικρά και μεγάλα Παιδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου